måndag 20 november 2017

Första snön


Goda vänner och rosor kommer alltid tillbaka.

  


Så kom då vintern och snön. Känns som att jag alltid blir lika förvånad varje år.I Stockholm har vi haft en lång höst och trädgården har belönat mig med lång blomning. Vinterkläderna är framplockade sedan länge och trädgården har så smått gott i vila. 
De stora cementkrukorna blev flyttade för att solen skulle värma
Verbenorna men de blev aldrig tömda, nu får det vara så.
Bakom krukorna står rosen Pilgrim, det är bara två veckor sedan jag plockade in de sista rosorna. Pilgrim är i mitt tycke en fantastisk ros som nu får vila med en önskan att den ska blomma rikligt nästa år också. De övriga rosorna är nu till lyst med stora nyponklasar som lyser rött i olika nyanser. Nu blir det mer tid att umgås, på något sätt känns det mer kravlöst denna tid på året. Mattidningar och goda recept byter ägare och bjuds på nya middagar. Det skarpa solljuset som var tidigare ersätts med behagligare belysning och sken från levande ljus. Nu när både livskamraten och jag är "vardagslediga" så kan man bjuda till lunch och middag både vardag och helg, det bjuds oss denna veckan.


2 kommentarer:

Marie sa...

Godmorgon ena dagen är det sen sommar och nästa dag vinter. Det går fort. Kylan är jobbig när man varit i värmen i tre veckor. Man får försöka minnas vägen till stranden när man går till skolan i kylan. Må så gott, Margaretha

Betty sa...

Ja, så är det. För bara en vecka sedan värmde solen genom dunjackan och i går var det så kallt och halt. Du vet- jag tycker inte om halkan.