tisdag 13 februari 2018

Håll ut

 
 
Vårkänslorna vaknar till toner
 av gröna omplanterade växter

 
Det är bara att hålla ut, det kommer en vår även i år!
Mina stackars Pelargonier har varit till stor glädje sedan hösten 2017 då jag klippte skott och satte i ett stort  Höganäskrus. De har växt, inte minst rötterna och i dag var det dags. Ny jord inköptes, frusna krukor hämtades från förrådet, ytterkrukor diskades med såpa och ner med händerna i jorden.
Blomskotten är Mårbacka som jag fick i två stora krukor på sensommaren av en vän. Då var det massor av blomklasar och de blommade långt in på hösten. Nu hoppas jag att jag har gjort rätt! Vill att de ska blomma och få en lika fin sommar här hos mig som de hade förra sommaren i Skåne. Nu är det ingen blomma som jag brukar ha men jag ska ge dem en chans. En favorit sedan i höstas har Elefantöron blivit, där hade det också blivit många små blombarn som jag nu försiktigt tog hand om. Nu kan våren komma!
 
 
 
 
 
 


1 kommentar:

Elzie sa...

Tack för besöket. Jo, det känns lite extra när man gjort något själv, men jag hade nog kunnat använda dom ändå, haha.
Vad härligt med pelargonerna. Mina kom upp från källaren i slutet på januari och nästa vecka tänkte jag plantera om dom. Så får vi se om de överlever. Elefantöra är en växt jag brukade ha för många herrans år sen.
Ha en fin onsdag.
Kram Elzie