lördag 21 april 2018

Tiden räcker inte

 
 
Jag vill så mycket
som jag helst skulle vilja att jag inte vill!
 
 
 
- Kan du inte bara sitta ner och göra ingenting, undrar livskamraten med kärleksfull röst.
Han vet ju att det är en omöjlighet. Därför kan det dröja mellan inläggen på bloggen. Nu är det vår och då gäller det att hinna med och inte blunda för länge för då har det hänt något i trädgården. Ena dagen blommade krokus och snödroppar nu är det blåsippor, blå iris och många, många fler blommor - underbart. Staket och grindar gillar jag, det säger så mycket om dem som bor därinnanför. Detta staket finns i den lilla Skånska byn som ligger mig varmt om hjärtat. Ett helt vanligt staket i brunt och vitt. Men riktigt vanligt är det inte........... Bland de vita stakettopparna så finns det tre som skiljer sig från de andra. Det tog lång tid  innan jag såg att en katt smugit sig in, sedan upptäckte jag en droppe och efter det en halvmåne. Så lekfullt! Undrar om alla bybor har sett det jag har sett?
 


2 kommentarer:

Marie sa...

Ljuvlig årstid när allt knoppar sig. Att det lilla gröna blir till stora vackra blad och blommor. Ha en underbar vår njut av dina härliga upplevelser.
Marie

Bettys beundran sa...

Tack Marie, du ser ju till att jag får möjlighet att njuta av blommor även när det regnar, blåser är snö och is. Stort tack igen för den fina boken om rosor.