lördag 9 juni 2018

Härliga Helsingör

 
 
Att resa ger nya intryck, att komma hem är lycka!
 
 
Jag har varit i Helsingör, denna lilla pärla på andra sidan sundet. Efter att jag och barndomsvännen legat sida vid sida och lukat, grävt upp buskar och träd, grävt ner dem på ny plats, åkt runt för att titta, hitta och köra hem fina trampstenar till planteringar så tog vi ledigt en dag och åkte över till grannlandet.
 
 
Grannlandet är så olikt Sverige, det vill säga när du kommer bort från turiststråket. Tittar man bakom hörnet, som jag älskar, så hittar men de mest fantastiska hus och gårdar.

 
Här öser man på med färg på hus, murar och växter. Mins när vi för ca. 20 år sedan var de första som bytte färg i området på vårat hus från gult till sandstensfärg. En färg som ändrar sig väldigt beroende på himmelens färg. Några grannar tyckte det var mycket vågat att bryta mönstret. Många har följt efter genom åren. Det var kanske vågat att göra som arkitekterna gjorde när husen byggdes i slutet av 70-talet - då slog man tärning om färgerna gult, rött, blått och grönt. Det gjorde att det inte fans något mönster i färgsättningen utan det kunde var flera hus i samma färg bredvid varandra - säkert mycket vågat på den tiden.   
 


1 kommentar:

Marie sa...

Hej ja du Margareta guldkorn hittar du helt fantastiskt. Njut av värmen och solen
Kram Marie